slideshow s moi snimki:)

песни

петък, 4 септември 2009 г.

Вълшебната подправка

Една жена и един мъж много се обичали и дошло време да се оженят. Преди сватбата съпругата казала: „Мили, искам да те помоля нещо. Всичко мое е и твое. Няма да имам тайни от теб, с изключение на една. Там в кухнята ще сложа малка кутийка с подправки, спомен от майка ми. Моля те, никога не я отваряй”. Мъжът й обещал. И така, те заживяли заедно.
Жената готвела много вкусно. Когато се приближал до кухнята, оттам се носел прекрасен аромат на вкусно ядене. Много пъти той гледал жена си да взема малката кутийка с подправки и да поръсва с тях яденето. И то ставала прекрасно! Как ухаело само! Колко вкусно било! Бил ходил къде ли не, но по-хубави гозби от тези на съпругата му определено нямало.
Минало известно време. Мъжът обичал жена си и много искал да уважи молбата й. Но любопитството, само как го глождело то! Накрая не можал да издържи и тайно се промъкнал в кухнята, за да отвори мъничката кутийка с подправки, които придавали такъв прекрасен аромат и вкус на храната. Отворил я, но за негово най-голямо учудване, тя била празна. В нея имало само едно листче с хартия и там пишело следното:
„Мила дъще, тази кутийка с подправки е моят подарък за теб. В нея има една вълшебна подправка и тя се нарича Любов. Когато готвиш на твоя мил съпруг, винаги го поръсвай с вълшебната подправка. Когато почистваш дома си, отново използвай подправката Любов. Поръсвай с нея всичко, което правиш и то ще бъде прекрасно. С много обич: твоята майка”


Само няколко малки капчици Любов правят деня става толквова различен.. и красив:)

Колко прекрасно ухае закуската, приготвена с Обич за любимия човек...
Как блести къщата и колко красиви са съдовете, почистени с Любов
Колко би се зарадвал всеки на един подарък- мъничък, но опакован с красивата опаковка на Любовта
„Обичам те”- само две думички, а колко хубаво звучат и как стоплят човешката душа...
Колко различни са думите, изпълнени с Любов- нежни като освежаващ летен дъжд, те докосват и променят
Колко мъничко трябва, за да да накараш някого да се усмихне и да стоплиш сърчицето му- една мила дума, една усмивка, един малък жест...! И колко прекрасно само е да правиш другите щастливи!

Всеки ден „готвиш” различни неща. Каквото и да правиш в твоя живот, никога не забравяй вълшебната подправка Любов! :)

Дневник Милена- 04.09.2009
Написано за моите приятели.. с Обич:)

Няма коментари: