slideshow s moi snimki:)

песни

неделя, 30 май 2010 г.

Постъпи като Петър- вземи Исус на ладията

(кратко насърчение за този ден, и не само:)

Когато спря да проповядва, Исус се обърна към Симон Петър:
: „изтласкай лодката си на дълбоко и пусни мрежите си във водата за улов”.
Симон му отвърна: учителю, мъчихме се цяла нощ, но не успяхме да хванем и една риба. Но щом казваш, ще хвърля мрежите”.
Посред бял ден и пред очите на насъбралото се множество рибарите потапят греблата и вдигат платното. Когато навлизат надълбоко, Христос им дава сигнал да хвърлят мрежите надълбоко. „Едва топнати във водата, внезапно се изпълниха с толквоа много риба, че буквално щеха да се разкъсат!
Те замахаха с ръце на приятелите си от другата лодка да им се притекат на помощ. Така напълниха и двете лодки с толкова много улов, че за малко всички да потънат.
Петър и дружината му сега газят до колене в пърхащи риби. Уловът и посланието на живота им ги заобикалят навсякъде. Какво е посланието?
Въпреки, че е заобиколен от сребристи люспи, Петър не вижда сребърните съкрошища. Той вижда Исус. И то не дърводелеца Исус. А Господ Исус Христос, който е достатъчно силен да управлява морето и достатъчно мислотив да го направи с лодката на един рибар.
Каква сцена само! Христос е дошъл сред обикновените хора, застанал рамо до рамо с прогизналите труженици. Учи рибарите как се лови риба. Показва на тези, които хвърлят мрежи, как да хвърлят мрежи.

Петър беше рибар. Това беше неговата работа. Защо и вие не постъпите като Петър- не вземете Исус с вас на работата? Във вашата ладия, или във вашия офис? Той ще ви насочва къде да „хвърлите мрежите”- ще ви дава водителство и насока. И тогава ще видите изобилието на Исус. Не само от материални неща, а и от духовни-пълнота от радост, любов и мир. Сърцето ви ще бъде като ладия, преливаща от Божиите благословения!!!

Колко различно е тогава, когато Исус е на ладията!

неделя, 16 май 2010 г.

Една от най-големите поуки в живота!


Когато в твоя живот се натрупат твърде много задължения, когато 24 часа в денонощието не стигат, спомни си за буркана от майонеза.

Един професор застанал пред класа си по философия, а пред себе си имал наредени няколко предмета. Когато часът започнал, той безмълвно взел много широк и празен буркан от майонеза и започнал да го пълни с топчета за голф. След това попитал студентите дали бурканът е пълен. Те се съгласили, че е.

Тогава преподавателят взел кутия, пълна с дребни камъчета и ги изсипал в буркана и леко го разклатил. Камъчетата се търкулнали в празните места между топките за голф. След което отново попитал студентите дали бурканът е пълен. Те потвърдили, че е пълен.

После професорът се присегнал към кутия с пясък и също я добавил в буркана. Разбира се пясъкът запълнил всичко останало.

Още веднъж той попитал дали бурканът е пълен. Аудиторията отвърнала с единодушно „да!”.

След което професорът извадил две чаши кафе изпод масата и изсипал цялото им съдържание в буркана, като запълнил изцяло празното пространство между песъчинките. Студентите се засмели.

Сега, казал преподавателят, когато смехът утихнал, искам да приемете, че този буркан представлява вашия живот. Топките за голф са важните неща: вашият Създател, семейството, децата ви, здравето ви, приятелите ви и вашите най-любими занимания, които, ако всичко друго изчезне и останат само те, вашият живот ще бъде все така пълноценен.

Малките камъчета са други неща, които също имат значение, като работата ви, къщата ви, колата ви.

Пясъкът представлява всички останали дребни нещица.

Ако сложите първо пясъка в буркана, продължил той, няма да остане място за камъчетата или за топчетата за голф. Същото се случва и в живота. Ако изразходвате цялото си време и енергия за несъществени неща, вие никога няма да имате напредък във важните такива. Обърнете внимание на нещата, които определят щастието ви. Играйте с децата си. Първо се погрижете за топките за голф, за нещата, които наистина си струват. Определете първостепенните си цели. Всичко останало е пясък!

Един от студентите вдигнал ръка и попитал какво представлява кафето.
Професорът се усмихнал. Радвам се, че попитахте. Кафето служи, за да ви покаже, че без значение колко претрупан може да изглежда живота ви, винаги има място за чаша кафе с приятел!

Споделете това, с някого, когото обичате!