slideshow s moi snimki:)

песни

събота, 12 септември 2009 г.

Някой казвал ли ти е тези неща?

Някой казвал ли ти е, че не си случайно на тази земя? Че има Създател, Който вдъхна живот в теб? Че си мисъл, произлязла от небето?

Някой казвал ли ти е, че когато те погледна, Той каза: Той/тя е толкова красив/а! Това е съвършено мое създание!

Някой казвал ли ти е, че има смисъл да си тук. Че има цел и план за твоя живот? Мисли за добро, за да ти се даде бъдеще и надежда.

Някой казвал ли ти е, че няма други очи като твоите? Че няма друго сърце, което да тупти със същите копнежи? Че си оригинал. Че си единствен и уникален.


Някой казвал ли ти е, че не е необходимо да доказваш нищо в твоя живот, а просто да бъдеш себе си?

Някой казвал ли ти е, че си Царски син. Че си принц, а че приятелко, ти си една красива принцеса?

Някой казвал ли ти е, че в сърцето ти има вложени съкровища от небето. Просто трябва да погледнеш вътре в себе си и ще ги откриеш?

Някой казвал ли ти е колко си ценен. Ти си съкровище. Ти си като диамант с много голяма стойност.

Някой казвал ли ти е, че си желан? Че си като парче от пъзел и ако теб те няма, няма да е същото.

Някой казвал ли ти е, че има нужда от теб точно такъв, какъвто си?

Някой казвал ли ти е, че си обичан. Знам за едно сърце, което прелива от любов към теб. Знам за едни очи, които се напълват с Любов, всеки път, когато те видят....

Някой казвал ли ти е тези неща? Че си ценен, че си неповторим. Че си обичан безкрайно много? Каквото и да правиш в твоя живот, не го забравяй, приятелю мой...:) Ти си ценен и желан! Ти си обичан!

петък, 4 септември 2009 г.

Вълшебната подправка

Една жена и един мъж много се обичали и дошло време да се оженят. Преди сватбата съпругата казала: „Мили, искам да те помоля нещо. Всичко мое е и твое. Няма да имам тайни от теб, с изключение на една. Там в кухнята ще сложа малка кутийка с подправки, спомен от майка ми. Моля те, никога не я отваряй”. Мъжът й обещал. И така, те заживяли заедно.
Жената готвела много вкусно. Когато се приближал до кухнята, оттам се носел прекрасен аромат на вкусно ядене. Много пъти той гледал жена си да взема малката кутийка с подправки и да поръсва с тях яденето. И то ставала прекрасно! Как ухаело само! Колко вкусно било! Бил ходил къде ли не, но по-хубави гозби от тези на съпругата му определено нямало.
Минало известно време. Мъжът обичал жена си и много искал да уважи молбата й. Но любопитството, само как го глождело то! Накрая не можал да издържи и тайно се промъкнал в кухнята, за да отвори мъничката кутийка с подправки, които придавали такъв прекрасен аромат и вкус на храната. Отворил я, но за негово най-голямо учудване, тя била празна. В нея имало само едно листче с хартия и там пишело следното:
„Мила дъще, тази кутийка с подправки е моят подарък за теб. В нея има една вълшебна подправка и тя се нарича Любов. Когато готвиш на твоя мил съпруг, винаги го поръсвай с вълшебната подправка. Когато почистваш дома си, отново използвай подправката Любов. Поръсвай с нея всичко, което правиш и то ще бъде прекрасно. С много обич: твоята майка”


Само няколко малки капчици Любов правят деня става толквова различен.. и красив:)

Колко прекрасно ухае закуската, приготвена с Обич за любимия човек...
Как блести къщата и колко красиви са съдовете, почистени с Любов
Колко би се зарадвал всеки на един подарък- мъничък, но опакован с красивата опаковка на Любовта
„Обичам те”- само две думички, а колко хубаво звучат и как стоплят човешката душа...
Колко различни са думите, изпълнени с Любов- нежни като освежаващ летен дъжд, те докосват и променят
Колко мъничко трябва, за да да накараш някого да се усмихне и да стоплиш сърчицето му- една мила дума, една усмивка, един малък жест...! И колко прекрасно само е да правиш другите щастливи!

Всеки ден „готвиш” различни неща. Каквото и да правиш в твоя живот, никога не забравяй вълшебната подправка Любов! :)

Дневник Милена- 04.09.2009
Написано за моите приятели.. с Обич:)