slideshow s moi snimki:)

песни

вторник, 30 юни 2009 г.

ОТЪРСИ СЕ И ПРИСТЪПИ!



Eдин селянин имал старо магаре. То било добро, но веднъж се случило така, че паднало в кладенеца, който бил на двора. Селянинът чул магарето да „реве“ (или каквото там правят магаретата, когато паднат в кладенец). Започнал да се оглежда – от къде го зове старият му приятел. Накрая установил, че жалният зов идва от дъното на кладенеца. Домиляло му за магарето, но тъй като преценил, че не може го извади от там, решил да го засипе с пръст и така да сложи край на мъките му. Повикал комшиите си, казал им какво се било случило, и ги помолил да му помогнат да донесат пръст, за да погребат старото магаре в кладенеца.

Когато първите лопати пръст започнали да падат върху гърба на магарето, то се стъписало и изпаднало в истерия – започнало още по-силно и жално да реве. Но докато селянинът и неговите съседи продължавали да хвърлят пръст върху гърба му, една мисъл го осенила. Изведнъж му просветнало, че всеки път когато лопата пръст се изсипе върху гърба му, то може да се отърси и да пристъпи напред-назад, наляво-надясно. Това правело то лопата след лопата. „Отърси се и пристъпи… отърси се и пристъпи…“ – повтаряло си магарето през цялото време, докато лопатите с пръст падали върху гърба му, за да се насърчи. Без значение колко болезнени били ударите и колко печална изглеждала ситуацията, то успявало да преодолява паниката и продължавало да се отърсва и да престъпва.

Не след дълго старото магаре, разнебитено и изтощено, триумфално пристъпило над гърловината на кладенеца, и излязло от него. Това, което изглеждало, че ще го погребе, всъщност го благословило… и то поради начина, по който магарето реагирало на бедата.

Така се случва и в живота. Бедите, които идват към нас, за да ни „погребат“, обикновено имат в себе си потенциала да бъдат за наша полза и благословение. Ако собственикът на магарето не бил решил да го погребе, той не би му дал възможността да излезе от кладенеца, като стъпва върху падналата върху него пръст.

Виждаш ли, не е важно какво ни сполетява, важно е как ние реагираме на проблемите и безпокойствата. Както магарето се отърсвало и пристъпвало, нека така и ние да подреждаме приоритетите си и да възлагаме грижите си на Бога в молитва.

Ако посрещаме нашите проблеми и безпокойства позитивно, ако откажем да се паникьосваме, да се огорчаваме и самосъжаляваме, то ние бихме могли да запазим присъствие на духа и чрез Христос да бъдем „повече от победители” във всяка ситуация от живота си.:)

събота, 27 юни 2009 г.

Приказка за малките неща..:)

Бог казал на един човек да върви по дълъг път и когато го направи, ще намери голямо и безценно съкровище. Мъжът вървял и видял едно малко скъпоценно камъче. „Не, то е прекалено малко, си казал той”. На известно разстояние пред него блеснала една малка перличка, но той отново я подминал, мислейки за голямото съкровище. Стигнал до края на пътя, но там нямало никакво съкровище. „Защо, Боже, Ти ме излъга?!” „ Не съм”, отговорил Бог. „Аз давах скъпоценни неща по пътя ти, но в твоите очи те бяха твърде малки и ти ги подминаваше. Някои от тях дори не ги забеляза. Ако ги беше взел и използвал, сега щеше да си най-богатия човек на света”.
Човешките очи са свикнали да търсят голямото и великото. Но помисли, големият бряг се състои от малки песъчинки. Необятният океан - от малки капчици.
Не подминавай мъничките шансове в тоя живот в твоя ден:
- мъничките минути, които образуват денят ти
- Да се зарадваш на нещо малко , като например слънчевия лъч сутрин
- да накараш някого да се усмихне...
Хвани малките възможности, които денят ти предоставя, подобно на скъпоценни камъчета и ги използвай пълноценно:)

петък, 12 юни 2009 г.

Ти си принцеса/ Ти си принц


Тези дни една мисъл дойде в сърцето ми и искам да я споделя с вас. Тя беше следната: “Ти си принцеса. “
Когато започнах да мисля за това,се сетих за едно игрално филче, което гледах преди време. В него, естествено, се разказваше за една красива принцеса. Замисляла ли си се какво би било ако беше принцеса?
- би ходила с красива корона на главата си, обкичена със скъпоценни камъни. Символ на властта на твоя баща. Дори споменаването на неговото име би отваряло толкова много врати пред теб..
- Навярно цялото ти поведение би излъчвало красота и величие. Защото ти си дъщеря и представителка на Царя
- Би се усмихвала на хората около теб. Интересно, моята принцеса беше винаги усмихната и мила с хората:)
- Би изглеждала много красива. Принцесите избират красиви дрехи, изглеждат много хубаво. Външността им, поведението им излъчва красота. Принцесата в моето филмче беше прекрасна!
- Би вървяла усмихната и с гордо вдигната глава, знаейки коя си. Принцеса, дъщеря на царя.
Е, имам новина за теб. Ти имаш нова идентичност- Ти си принцеса! Дъщеря на Царя на царете! Започни да се държиш като такава. Да излъчваш това. Ти си една красива принцеса, не го забравяй. А ти, приятелю, ти си принц!

четвъртък, 11 юни 2009 г.

Истинската любов чака


Чух тази песен и се влюбих в нея. Какво красиво послание има тя!!! То е толкова близко до сърцето ми и толкова реално. Затова искам да го споделя с вас, интерпретирано по мой собствен начин...
Мили мой, много е трудно да чакам, когато времето лети толкова бързо, колкото песъчинките пясък преминават през пръстите ми. Да те чакам тогава, когато целия свят е обърнат с главата надолу. Но аз искам да го правя- да стоя и да пазя сърцето си и всичко в мен чисто- толкова чисто, колкото капчиците роса сутрин. Искам да ти бъда вярна. Истинската вярност започва много преди да срещнеш човека за теб. Не искам да ти дам разбити частици от наранено сърце- не, искам ти да го имаш цялото, пазено като съкровище специално за теб. Ти заслужаваш това. Когато дойдеш в живота ми, ще видя, че си е струвало. И че ти също си ме чакал..
Някои неща в живота ни не стават бързо, на момента. Много пъти трябва да чакаме, приятели. Но когато чакаме, един ден ще видим резултата. Вярвам го с цялото си сърце. Истинската любов е търпелива и... чака:)